Sök

Krisen allt värre på klädkedjan – anställda fick ingen lön

JC

Foto: Anders Wiklund/Istockphotos.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Tomt på kontot på fredagen.


Vi har tidigare skrivit om den krisdrabbade klädkedjan JC. I december begärde två fastighetsägare bolaget i konkurs, det drogs senare under månaden tillbaka.

Men det verkar inte se ljusare ut nu.

Igår när de flesta fick välbehövlig påfyllning på lönekontot efter vad som brukar kallas den fattigaste månaden på året – blev de JC-anställda utan.

"Jag förstod att något var knasigt. Jag hörde av mig till vår chef och fick då ta del av ett mejl där det stod att vi inte skulle få våra löner," säger en anonym anställd till SVT.

Företagets vd Ilya Meric säger att han har betalat in lönerna under fredagseftermiddagen och att han hoppas att de finns på de anställdas konton under måndagen eller tisdagen.

“Det har varit en tuff månad. JC har länge haft det tufft och vi håller på att vända skutan. Men detta handlar inte om att vi inte har råd att betala dem alls, det tar bara någon dag längre”.

Det har stormat kring klädkedjan en längre tid, som grundades 1963, under en längre tid och flera butiker har tvingats läggas ner de senaste åren. Så sent som för två år sedan inleddes en företagsrekonstruktion i bolaget som sedan avskrevs.

Läs mer