Cure media köper Bloggportalen: "Jag tror inte att bloggen är död"

Bloggportalen Cure media
Cure media köper Bloggportalen: "Jag tror inte att bloggen är död"

Bloggstjärnorna Isabella Löwengrip och Kenza Zouiten. Foto: Jessica Gow/TT och Lars Pehrson/SvdTT. Till vänster Babak Faramarzian som köpt bloggportalen.

Sara Lindmark

Reporter

Klassikern Bloggportalen har fått nya ägare. Babak Faramarzian som är vd för Cure Media berättar att han har stora planer för sajten.

För en månad sedan kunde vi berätta att Twingly stänger ner Bloggportalen. Bakgrunden är att ägarna anser att webbplatsen i sin nuvarande form har spelat ut sin roll.

När jag i september intervjuade Olof Lindblom som är vd på det sociala nätverket Cube konstaterade han att “för oss är bloggportalen död”.

Det tror inte Cubes konkurrent Cure media som nu förvärvar Bloggportalen. Båda nätverken arbetar med personer som blivit kända via olika sociala medier, såväl bloggar och Instagram som Youtube och Snapchat. Profilerna matchas ihop med varumärken som vill nå målgrupper på ett smartare sätt.

“Jag tror inte att bloggen kommer att dö ut, det är snarare så att det jämnar ut sig i olika plattformar. För länge sen fanns det bara bloggar och då var alla där. Nu när det finns Instagram och Youtube-stjärnor så har trafiken fördelat sig. Det vill vi återspegla på Bloggportalen,” säger Babak Faramarzian, vd för Cure media. 

Framöver kan man vänta sig topplistor inte bara över de största bloggarna utan även de största Instagramstjärnorna. Babak Faramarzian lovar användarna både ny design och nya funktioner.

“Vi vill kunna stärka vår position på marknaden och ser det här som ett bra strategiskt val för oss. Det är en väldigt bra sida där tiotusentals bloggare har registrerat sig och har miljontals besökare varje år", säger han.

Hur ska ni tjäna pengar på Bloggportalen?

“Det finns planer för det under 2016, men jag kan tyvärr inte gå in på dem. I januari kan jag säkert berätta lite mer. Vissa grejer är hemliga, men det kommer ske ganska mycket under nästa år.”

Babak Faramarzian vill inte avslöja någon köpeskilling men berättar att det har varit flera intressenter inblandade.

Läs fler artiklar
LÄS MER