Sök

Telias vinst lägre än väntat

Telia

Johan Dennelind, vd på Telia. Foto: TT

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Missar analytikernas förväntningar – men höjer utdelningen.

Teleoperatören Telias resultat för det fjärde kvartalet blev lägre än väntat. Resultatet före skatter, räntor och nedskrivningar (ebitda) och engångsposter blev 6.735 miljoner kronor, framgår det av delårsrapporten.

Telias verksamhet i Sverige tyngdes under det fjärde kvartalet av fortsatta förseningar i effekter från delar av förändringsprojektet. Med ett fjärde kvartal som innehöll vissa svagare element än vad bolaget hade förväntat sig, blev slutet av 2018 utmanade för Sverige.

Det skriver vd Johan Dennelind i bokslutsrapporten.

"Dessa utmanande förhållanden kommer att fortsätta, men det ändrar inte min syn på att trenderna kommer att förbättras för Sverige under 2019 och 2020", skriver han.

Genomsnittet av nio analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på ett underliggande ebitda-resultat på 7.153 miljoner kronor.

Nettoomsättningen blev 22.209 miljoner kronor. Här låg analytikernas förväntningar på 22.411 miljoner kronor.

Utdelningen föreslås bli 2:36 kronor per aktie (2:30), att jämföra med snittestimatet på 2:31 kronor.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker i en sammanställning av Infront Data. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.

Läs mer