Draper Esprit satsar på Sverige – ska hjälpa startups växa globalt

SUP46
Draper Esprit satsar på Sverige – ska hjälpa startups växa globalt

Ben Tompkins (Draper Esprits), Samir El-Sabini (SUP46), och Diana Kranz (Draper Esprit)

Towe Boström

Reporter

Riskkapitaljätten ska hjälpa svenska startups att växa på hemmaplan.

Brittiska Draper Esprit beskriver sig själva som ett av de mest aktiva riskkapitalbolagen i Europa. Den tech-fokuserade investeraren har gått in i det svenska hälsobolaget Lifesum och backat bolag som Trustpilot och Revolut.

Nu ska Draper Esprit utöka sina investeringar i svenska scaleups, och har därför inlett ett samarbete med startuphubben SUP46.

Riskkapitalbolaget hänvisar till en intern undersökning som visat att de nordiska länderna är framgångsrika i att bygga internationella bolag, och i större utsträckning etablerar sig och startar huvudkontor i USA.

Draper Esprit konstaterar samtidigt att bolagen redan från start ofta är byggda med internationell expansion i åtanke.

Diana Kranz, vid Draper Esprit, konstaterar att Sverige har ett rykte om att producera entreprenörer och globala företag i världsklass. Hon säger samtidigt att de ser en lucka i tillgänglig tillväxtkapital för startups i Europa, vilket gjort det attraktivt att satsa i USA.

"Vi är exalterade över att samarbeta med Sup46 för att ge grundare eldkraft att växa globala verksamheter från Sverige", säger Diana Kranz. 

Målsättningen är att talanger ska kunna stanna kvar i Sverige och samtidigt gynnas av kunniga och starka internationella investerare.

Samir El-Sabini är vd för Sup46.

”Drapet Esprit delar våra värderingar och bidrar med erfarenhet i att guida startups till internationell tillväxt, och vi är exalterade över att vara en del av deras resa i att komma i kontakt med lovande tech-startups i norden”, säger Samir El-Sabini.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER