Volvo CE satsar på eldrivna kompaktmaskiner

elfordon
Volvo CE satsar på eldrivna kompaktmaskiner

Foto: Press

Finwire / Breakit

Presenteras i vår.

Verkstadsbolaget Volvos affärsområde CE, Construction Equipment, kommer med start år 2020 börja lansera eldrivna hjullastare och grävmaskiner i sitt kompaktsegment. Det framgår av ett pressmeddelande.

Volvo CE har åtagit sig att senast i mitten av år 2020 börja lansera en serie eldrivna kompaktgrävare, EC15 till EC27 och kompaktlastare, L20 till L28 under varumärket Volvo, samtidigt som utvecklingen av traditionell dieselteknologi för dessa produkter avslutas.

"I och med detta initiativ blir Volvo CE den första tillverkaren av anläggningsmaskiner som fullt ut satsar på en omställning till elektriska kompaktmaskiner", skriver Volvo.

De första maskinerna kommer att presenteras på Bauma-mässan i april 2019 och följs av en stegvis introduktion, marknad för marknad, som sedan skalas upp år 2020.

Volvo betonar att diesel fortfarande är den mest fördelaktiga energikällan för de större maskinerna, men att dagens elektronik- och batteriteknik lämpar sig mycket väl för kompaktsegmentet.

Nyfiken på mer om framtidens transport och utvecklingen i branschen? Missa inte Breakits nya event Swooosh den 5 mars! Läs mer här. 

Läs fler artiklar
LÄS MER