Norrländska Vapenaffären skjuter på börsplanerna – tar in nytt kapital

Norrländska Vapenaffären e-handel Fiske
Norrländska Vapenaffären skjuter på börsplanerna – tar in nytt kapital

Anders Hansson, vd på Norrländska Vapenbutiken. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Vildmarksbutiken valde att stanna upp och samla ihop sig. Nu laddar de bössan med 10 miljoner för att fortsätta tillväxtresan.

Norrländska Vapenaffären har snabbt tagit ett grepp om marknaden för det svenska vildmarkslivet med de populära sajterna jakt-, hund- och fiske.se. Mellan 2015 fram till 2017 ökade omsättningen från 14 miljoner kronor till 42,7 miljoner och under 2018 var tanken att omsätta över 80 miljoner.

Riktigt så långt nådde bolaget inte, omsättningen landade istället på 60 miljoner. Den aggressiva tillväxtplanen ligger dock kvar och nu har Norrländska Vapenaffären tagit in 10 miljoner kronor i riskkapital, med en värdering på 100 miljoner kronor "pre-money" (innan investerat belopp) för att fortsätta tillväxten.

“Egentligen var tanken att ta in de här pengarna redan förra året för att gasa på och nå omsättningsmålet. Men så tog vi in 3 miljoner istället och gjorde ett bra år verksamhetsmässigt”, säger bolagets vd Anders Hansson.

“Det gick undan ett tag, men vi ville inte förhasta oss. Vi ska ha bra ordning på bolaget, med bra kundservice och nöjdhet.“

En av investerarna som deltar i den senaste kapitalrundan är fastighetsmiljardären Rutger Arnhult. Han får sällskap av Patrik Tillman på Lenner & Partner och Mikael Gottschlich.

Anders Hansson har tidigare uppgett att en börsnotering varit planerad till 2019. De planerna skjuter bolaget nu framför sig, med målsättningen att nå 100 miljoner i omsättning först.

“Det är en börsnotering eller exit som ligger framför oss och de här pengarna ska räcka fram tills dess”, säger han.

Norrländska Vapenaffären har tidigare tagit in pengar från bland andra Pär Svärdson, David Rönnberg och Rene Köhler.

Under 2019 väntar även en expansion till Norge.

Läs fler artiklar
LÄS MER