Hon ska lyfta Blocket

Blocket
Hon ska lyfta Blocket

Pernilla Nissler, Blockets nya vd. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Det har varit ett tufft år för köp- och säljsajten Blocket. Nu rekryteras Pernilla Nissler från Tele 2 som ny vd.

Blocket var länge ohotad etta som köp- och säljsajt på den svenska marknaden men det senaste året har det börjat hacka i tillväxtmaskineriet.

Konkurrenterna har anfallit från flera fronter, som Facebooks utmanare Marketplace, den österrikiska köp- och säljtjänsten Shpock som också ägs av Schibsted och bilsajten Wayke.

Under det tredje kvartalet 2018 omsatte Blocket 264 miljoner kronor vilket var en nedgång med 5 procent jämfört med året innan. Schibsted valde då att möblera om i toppen och vd:n Jan Prokopec fick lämna vd-posten i slutet av augusti. Han ersattes tills vidare av Anders Skoe.

Nu står det klart att Pernilla Nissler blir ny vd för Blocket. Hon har tidigare arbetat som affärsområdeschef för företagsmarknaden på Tele 2.

“Under 20 års tid har Blocket skapat innovativa lösningar för en trygg och effektiv begagnathandel i Sverige. Nu har Blocket också blivit en självklar destination för jobb- och bostadssökande. Med min bakgrund bidrar jag med ett starkt kund- och resultatfokus samt ett värderingsstyrt ledarskap”, säger Pernilla Nissler i ett pressmeddelande.

Läs fler artiklar
LÄS MER