Fick idén på Mcdonalds – nu tar Quinyx in en kvarts miljard

Quinyx
Fick idén på Mcdonalds – nu tar Quinyx in en kvarts miljard

Tobias Blixt

Reporter

230 miljoner kronor investeras i Erik Fjellborgs schemaverktyg.

Det var i kassan på snabbmatsjätten Mcdonalds som idén föddes. Erik Fjellborg märkte hur cheferna slet för att pussla ihop schemat – och såg möjligheter.

I pojkrummet började han fila på idén om att skapa en molnbaserad plattform som skulle göra det lättare att hantera scheman.

Idén resulterade i ett företag, och Mcdonalds blev senare den första kunden.

Nu har Quinyx säkrat en investering på 230 miljoner kronor där de befintliga investerarna Alfvén & Didrikson, Battery Ventures och Zobito går in med med nya pengar i bolaget.

Det är den hittills största investeringen för Quinyx.

”Pengarna kommer att användas för att fortsätta expandera internationellt och möjliggöra ett ännu högre tempo i vår produktutveckling. Vårt mål med Quinyx resa är tydligt – vi vill skapa ett bättre liv för miljontals människor genom att förbättra deras arbetsliv.”

Idag har Quinyx runt 500.000 användare och förutom Mcdonalds är numera även Burger King, London City Airport och Vapiano kunder.

”Quinyx ritar om spelreglerna på marknaden för personal- och schemahantering. Deras konsekventa tillväxt och kalibern på kunderna visar vilken potential de har för framtida global tillväxt. Vi ser fram emot att spela en aktiv roll i bolagets kommande resa”, säger Maria Åhr, vd för Alfvén & Dirdiksson

Under 2017 omsatte bolaget 129 miljoner kronor med en förlust på 8 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER