Melika Zakariae drog igång en spelsajt för kvinnor –"Vi gör det tillsammans"

Myogaming Gaming
Melika Zakariae drog igång en spelsajt för kvinnor –"Vi gör det tillsammans"

Melika Zakariaes.

Towe Boström

Reporter

Nu firar gamern Melika Zakariaes spelsajt snart ett år.
”Jag trodde att det skulle bli hat och skitsnack men kommentarerna har varit väldigt upplyftande och positiva”, säger hon.

Engagemanget var stort när vi för ett år sedan berättade om DJ:n och gamern Melika Zakariaes nya satsning. Hon startade då upp myogaming.se, en gaming-sajt med enbart kvinnliga skribenter.

Melika Zakariae hade tröttnat på och beslutat sig för att slå hål på föreställningen om att det inte finns så många kvinnor som vill skriva om gaming.

”Det ska inte komma människor och säga att det inte finns, för det gör det. Vi ska visa hur mycket gaming-brudar det finns där ute”, sa hon då. 

Vi ringde upp Melika Zakariae för att höra hur det gått.

"Det tog ett tag att komma in i det, jag har aldrig drivit något sådant här tidigare. Nu är vi ett gäng som funkar ihop och det går jättebra. Antalet läsare växer och det går uppåt”, berättar Melika Zakariae.

Hon har själv haft spelintresset med sig sedan barnsben och bland annat grundat Girls Night Online som är ett av Sveriges största spelevent för tjejer.

Mind your own gaming vänder sig även till transpersoner och icke-binära, varav det sistnämnda syftar på människor som inte definierar sig som enskilt man eller enskilt kvinna.

Tanken är att sajten ska erbjuda såväl en plattform för att nå ut som ett nätverk för att träffa likasinnade.

”Det här är viktigt för att lyfta kvinnors, icke-binäras och transpersoners röster och ge dem en trygg plats att uttrycka sig på”, säger Melika Zakariae.  

Nu skriver ett 10-tal personer regelbundet medan andra skriver vid enstaka tillfällen. Skribenterna skriver utan ersättning och sajten tjänar inga pengar i dagsläget, men planen är att göra det längre fram.

”Vi har fått förfrågningar men det största fokuset är inte att tjäna pengar det första året", säger Melika Zakariae och fortsätter;

”Hela det här året har egentligen handlat om att lära oss och bygga upp sidan. Vi har hittat samarbeten med magasin och hållit i tävlingar och aktiviteter”. 

Melika Zakariae berättar att nästan alla reaktioner varit positiva.

”Jag trodde att det skulle bli hat och skitsnack men kommentarerna har varit väldigt upplyftande och positiva”.

Nu har sajten kommit så långt att Melika Zakariae kan ställa sig vid sidan av och hon har utsett chefredaktörer som sköter det övergripande arbetet.

”Jag älskar de här skribenterna och vi gör det tillsammans”. 

Läs fler artiklar
LÄS MER