Svenska Safello vill ta in 500.000 dollar genom crowdfunding med bitcoin

Safello Bitcoin

Breakit

Den senaste tiden har det skett ett flertal uppmärksammade investeringar i Bitcoin-relaterade företag, bland annat tog hemlighetsfulla 21 Inc nyligen in 116 miljoner dollar från flera tunga riskkapitalbolag i Silicon Valley.

Idag ska den svenska Bitcoinmäklaren Safello dra igång en finansieringsrunda och förutom uppbackning av en känd investerare i sektorn vänder sig företaget till allmänheten genom en crowdfundingkampanj på Fundedbyme.

"Vi vill arbeta tillsammans med våra kunder för att hjälpa till att sprida införandet av Bitcoin och vår plattform. Det är nästa logiska steg", kommenterar Safellos vd Frank Schuil.

Stockholmsbaserade Safello är en av de startups som överlevt det senaste årets turbulens för den virtuella valutan. Efter att ha tagit in 600.000 dollar i såddkapital för runt ett år sedan ska nu ytterligare 500.000 dollar, motsvarande cirka 4,3 miljoner kronor plockas in i färskt kapital.

Med tanke på företagets verksamhet är det intressant att notera att crowdfundingkampanjen är den första i världen att acceptera bitcoins som betalning från investerare.

"Främst ska kapitalet användas för att utöka vår räckvidd i Europa. Vi är marknadsledande i Sverige och har haft viss framgång utomlands", uppger Safellos vd Frank Schuil i en kommentar till Finwire.

Han menar att de nu ska satsa lokalt i fler länder och lägga till fler lokala betalningsmetoder för att införa ett säkert och enkelt sätt för en bredare europeisk kundbas att köpa bitcoins.

Företaget har även sedan tidigare med sig flera kända bitcoin-investerare och en av dem är Barry Silbert från Digital Currency Group som återigen backar upp med kapital. Silbert investerade 250.000 dollar i Safello i juli förra året, men hur mycket kapital han går in med den här gången vill bolaget inte avslöja.

"Safellos team har visat stor motståndskraft och ett kraftfullt genomförande vilket har fått oss att besluta att återinvestera", säger Silbert i ett uttalande.

Silbert är inte direkt någon duvunge när det kommer till Bitcoin. Hans Digital Currency Group fungerar som en inkubator och genomför investeringar i företag relaterade till Bitcoin och den underliggande blockchain-tekniken.

Han är även privat en av de mest aktiva affärsänglarna inom digitala valutor med över 50 investeringar i 15 olika länder. Den största investeringen utanför USA har hittills varit just svenska Safello.

Safello erbjuder en tjänst för att säkert kunna köpa och sälja bitcoins samt bearbetar onlinetransaktioner. I dagsläget uppges företaget ha 17.000 registrerade användare och har genomfört 15.000 transaktioner till ett värde av 5,5 miljoner dollar. Företaget stödjer betalningar i 32 länder runt om i Europa.

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER