Sök

Uber-utmanaren Heetch lägger ned i Sverige

HeetchTaxitaxiapp

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Uber-utmanaren väljer att lämna Stockholm efter lågt intresse från kunderna.

Det meddelar bolaget i ett mejl som har skickats ut till tjänstens användare.

Företaget är fortfarande verksamma i länder som hemmamarknaden Frankrike, Belgien och Italien, men väljer alltså att ge upp den svenska marknaden. Som anledningen nämner de ett lågt intresse.

"Det är med ett tungt hjärta som vi tvingas meddela att vi stänger ner verksamheten", skriver bolaget i mejlet.

“På grund av ett ledningsbeslut har Heetch valt att lämna marknaden i Stockholm. Tyvärr har beslutet grundats på ett lägre intresse för den skandinaviska marknaden generellt."

Heetch kommer att fortsätta sin verksamhet fram till den 13 januari, för att sedan försvinna helt. De pengar som användarna har kvar i appen måste användas innan dess, meddelar bolaget.

Framöver ska Heetch istället fokusera på sin hemmamarknad.

"Heetch kommer fokusera på den fransktalande marknaden där produkten är mer anpassad", meddelar Hicham Larhnimi, Sverigechef för Heetch i ett mejl till Breakit.

Startade i Paris

Taxitjänsten Heetch grundades i Paris 2013 och lanserade sin svenska verksamhet för samåkning sommaren 2016. Den tjänsten tvingades dock företaget lägga ned efter att Transportstyrelsen satt ned foten och meddelat att den var olaglig (likt Uber pop).

Heetch valde då att lansera en mer renodlat taxiapp, men även den tjänsten blev alltså kortvarig i Stockholm.

Under 2017 omsatte Heetch Sweden knappt 1 miljoner kronor med ett minusresultat på 4,8 miljoner.

Heetch har för närvarande cirka 60.000 användare i Stockholm, där ungefär 10.000 Stockholmare använder Heetch varje månad, enligt företaget.

Läs mer