Snart kan nästan vem som helst investera i amerikanska startups

FundedByMe SEC Crowdfunding
Snart kan nästan vem som helst investera i amerikanska startups

Foto: Mostphotos.com

Breakit

Den amerikanska finansinspektionen SEC har beslutat betydligt fler människor än tidigare att investera i aktiekapital via crowdfunding.

Lagändringar i USA kommer att göra det lättare för nyblivna entreprenörer att vända sig till allmänheten för att få finansiering. Beslutet togs av finansinspektionen SEC i fredags, rapporterar Wall Street Journal.

Reglerna är en del av den så kallade Jobs Act (Jumpstart Our Business Startups Act) som ska främja finansiering av småföretag.

Fram tills nu har endast “ackrediterade” investerare haft möjlighet att investera via crowdfunding-plattformar. Nu får alltså fler chansen även om det fortfarande finns vissa regleringar. Om både nettoförmögenheten och årsinkomsten är mindre än 850.000 kronor tillåts man endast investera 17.000 kronor per tolvmånadsperiod.

"Det finns en stor entusiasm på marknaden för crowdfunding, och jag tror att dessa regler och ändringar ger företag innovativa sätt att få kapital och ge investerare det skydd de behöver," säger Mary Jo White, ordförande för SEC till Wall Street Journal.

I Sverige är equity crowdfunding redan tillåtet och svenska Fundedbyme är en av Europas största plattformer för crowdfunding.

Foto från Mostphotos.com.

Läs fler artiklar
LÄS MER