Pangara rekryterar vd från Linkedin

Pangara Rekrytering Konsulttjänster
Pangara rekryterar vd från Linkedin

Oscar Rydman. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Konsultföretaget siktar på att vända till vinst nästa år.

Oscar Rydman blir ny vd på konsultbolaget Pangara. Bolaget kopplar ihop techbolag med talanger i Vietnam för att lösa kompetensbristen som främst finns i Europa.

Samtidigt meddelar bolaget att de har dubblat omsättningen från 6 till 12 miljoner kronor under 2018, med kraftigt minskad förlust från fjolårets minus 8 miljoner.

“Jag tror att man har hittat sina målgrupper i år. Det har varit mycket e-commerce, gaming och gambling. Företag som är i behov av stora mängder kompetens och talang”, säger den blivande vd:n Oscar Rydman som officiellt kliver på rollen i mars nästa år.

“Nu är nästa steg att dubbla omsättningen ytterligare ett år och att nå break-even i sista kvartalet nästa år.”

Tidigare har Oscar Rydman varit ansvarig för affärsutveckling på Linkedin. En roll som han menar visade honom behoven av den här typen av företag.

“När jag träffade de här arbetsgivarna på Linkedin så kunde jag konstatera att problemet är att de inte hittar rätt kompetens. Jag skulle säga att det är en stor broms för det svenska näringslivet, det tycker jag känns spännande att få vara en del av lösningen på”, säger han.

Pangara har i dag kunder i femton länder. Men nu väntar ett fokus på den svenska marknaden för att växa på hemmaplan där han alltså ser ett stort behov för den här typen av tjänst för att lösa techbolagens kompetensproblem.

“I den här nya världen som är på något sätt internationell och där människor verkar prestera bättre utanför än innanför ett kontor så verkar det finnas en lösning här.”

Pangara grundades Fredrik Wesslén och David Svensson, där den sistnämnde sitter på vd-stolen idag. Han kommer istället att bli ansvarig för affärsutvecklingen på Pangara.

Läs fler artiklar
LÄS MER