Sök

Tiptapp satsar utanför Sverige – backas av Sophia Bendz

Tiptapp

Tiptapps team samt Sophia Bendz. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Sophia Bendz och Avito-grundarna backar sopappen som satsar på expansion utomlands.

I höstas drog Stockholms stad i handbromsen för sopappen Tiptapp, som förbjöds att förmedla körning av skräp till återvinningscentralerna.

Ett beslut som överklagats av bolaget, och för stunden kan tjänsterna användas som vanligt.

Appen ligger dock inte på latsidan i väntan på slutgiltigt besked. Nu tar Tiptapp in nytt kapital, 26 miljoner kronor, för att  satsa utanför Sverige. Bland investerarna återfinns bland annat Spotify-profilen Sophia Bendz, partner i riskkapitalbolaget Atomico, som säger att hon ”är ett fan sedan länge”.

”Tiptapp löser ett problem som finns i stort sätt i alla hushåll på ett imponerande smidigt sätt. I takt med den samhällsutveckling vi ser – med tydligare preferenser kring hållbara tjänster och ett minskat bilägande – så kommer Tiptapp ta en allt större del i den urbana människans vardag. När tillfället gavs att hoppa på var mitt val enkelt”, säger Sophia Bendz.

Bland de befintliga ägarna som fortsätter investera återfinns Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert

London, har tidigare varit testmarknad, och Tiptapp kommer nu att expandera utomlands. Vilken stad som blir först ut återstår att se. Planen är nu att växla upp teamet och produkten för att ta sig an fler marknader framöver.

Tim Bjelkstam, vd för Tiptapp, kommenterar den pågående processen mot Stockholms Stad och menar att bolaget fyller en viktig funktion.

”Att privatpersoner ska kunna hjälpa varandra och låta sitt bråte samåka till tippen borde vara en självklarhet. Processen är därför ett viktigt steg mot en behövlig samhällsförändring” säger Tim Bjelkstam.

I en tidigare version skrev vi att London är först ut som ny stad. . Efter publiceringen meddelade Tiptapp att det blivit fel i kommunikationen och att det ännu är oklart vilken stad som är först ut. 

 

Läs mer