Voi expanderar – nu lanseras sparkcyklarna i Malmö

Voi
Voi expanderar – nu lanseras sparkcyklarna i Malmö

Vois grundarkvartett. Foto: Press.

Johanna Ekström

Reporter

Svenska elsparkcyklarna intar sin tredje svenska stad.

Riskkapitalisterna öser pengar över de olika elsparkcykelbolagen. Svenska Voi har tagit in en kvarts miljard från brittiska Balderton.

Svenska riskkapitalbolaget Northzone har istället satsat pengar på Tier från Berlin, och igår kom nyheten att svenska EQT Ventures lett en kapitalrunda där holländska Dott tagit in över 200 miljoner kronor.

Med så mycket kapital i ryggen och så många spelare på banan gäller det att snabbt slå sig in på nya marknader. Voi har hittills lanserat sin tjänst i Stockholm, Göteborg samt i Spanien och Portugal.

Idag lanseras tjänsten även i Malmö, där den amerikanska konkurrenten Lime redan etablerat sig sedan tidigare.

“Vi har sedan bolaget grundades sett fram emot att erbjuda vår tjänst i Malmö då vi fått många förfrågningar från Malmöbor som testat tjänsten i Stockholm som vill att vi ska ta tjänsten till deras stad. Vi hoppas att det ska tas emot på samma positiva sätt i Malmö som i tidigare städer där vi lanserat”, säger Fredrik Hjelm, grundare och vd, i ett pressmeddelande.

Den 5 mars är en av Vois grundare, Adam Jafer, med på Breakits nya transport-event Swooosh 2019 och pratar om deras snabba tillväxtresa. Läs mer om det här! 

Läs fler artiklar
LÄS MER