Anders Borg satsar på Klarna-doldisarnas Regily

Regily
Anders Borg satsar på Klarna-doldisarnas Regily

Anders Borg, Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov. Foto:Fredrik Persson / TT.

Towe Boström

Reporter

Anders Borgs investeringståg rullar vidare.

Den tidigare finansministern Anders Borg har fått upp investeringstakten. Efter att ha investerat i bankutmanaren Lysa och faktura-appen Dicopay står nu techbolaget Regily på tur, rapporterar Di Digital.

Regily vill göra det lättare för kunder att registrera sig på nätet och används exempelvis av fintech- och gamblingbolag.

"Av alla techbolag jag sett i Sverige har det här bäst förutsättningar att bli ett stort globalt bolag inom överskådlig tid", säger Anders Borg till D Digital.   

Pricerunner-vd:n Nicklas Storåkers går också in i Regily tillsammans med bankchefen Eirik Winter och privatinvesteraren Johan Qviberg.

Bakom bolaget står Klarna-veteranerna Kristoffer Cassel, tidigare produktchef, och Alexey Kuznetsov, tidigare produktutvecklare. 

"Klarna har en checkout-lösning, man kan säga att vi har byggt en checkin-lösning. Ett tekniskt ramverk som gör det lättare för användare att registrera sig till bra tjänster helt enkelt", säger Kristoffer Cassel till Di. 

Regily tjänar pengar på bolag som betalar för att använda tjänsten mot användare, och i år uppges tillväxten ligga på 25 procent i månaden.

Investeringen innebär ett tillskott till listan av tunga namn som backar Regily. I styrelsen har de tagit in Nordnets tidigare produktchef Tuva Palm och Patrik Illerstig som tidigare var vd för e-handelskoncernen Qliros betallösning.

Läs fler artiklar
LÄS MER