Tommy Jacobson investerar i Strawbees – ska lära barn programmering

Strawbees Edtech
Tommy Jacobson investerar i Strawbees – ska lära barn programmering

Tommy Jacobson. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Nya fonden satsar på edtech.

Tommy Jacobson är en framgångsrik investerare som bland annat investerat i Unibet, Dibs, Zound Industries och Truecaller.

I våras drog han och Andreas Bladh igång Zenith Groups techfond. 

Nu har fonden investerat 20 miljoner kronor i Göteborgsbolaget Strawbees. Det svenska edtechbolaget utvecklar utbildningsprodukter som ska lära barn och ungdomar programmering, ingenjörsskap och hållbarhet. Det hela går ut på att bygga mekaniska konstruktioner som sedan görs interaktiva genom programmering.

Strawbees största marknad är i dag Nordamerika men produkterna används även i Europa och Asien. Företaget har även tecknat ett avtal med FN om att erbjuda lösningarna med fokus på skolor i Afrika och Sydamerika.

Tommy Jacobson hoppas att Zeniths kunskap och nätverk ska bidra med stöd på resan. 

”Vi tror på den globala STEAM trenden inom utbildning, att applicera teori i verkliga problemställningar, och vi ser att Strawbees erbjudande passar perfekt in där”, säger Tommy Jacobson.

Erik Bergelin, vd för Strawbees, berättar att de blivit uppvaktade av flera riskkapitalbolag.

”Men redan från början delade Zenith våra värderingar och mission att reducera ojämlikheter i världen, där alla ska kunna använda bra utbildningsverktyg för att lära sig om hållbarhet, samt kunna jobba kreativt med teknologi.”

Under förra året omsatte Strawbees 13 miljoner kronor med ett mindre minusresultat. 

Zenith investerar genom sina tre fonder Zenith VC, Zenith Growth och Zenith Real Estate.

Läs fler artiklar
LÄS MER