Sök

Imax lägger ned sin VR-satsning

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Det blir allt tydligare att hajpen kring virtual reality, VR, är död – för stunden. Nu väljer Imax att dra sig ur sin satsning och bolagets tre kvarvarande VR-center ska stängas ned.

"Efter en försöksperiod med VR-center i stora biografer har vi bestämt oss för att avsluta pilotprogrammet med Imax VR-center och stänga de tre återstående platserna under första kvartalet 2019", uppger bolaget till Variety.

Imax har redan tidigare stängt fyra av sina totalt sju VR-center. De tre som är kvar finns i Los Angeles, Bangkok och Toronto. Företaget uppger i ett dokument inskickat till finansinspektionen SEC att det kommer att ske nedskrivningar relaterade till vissa investeringar i VR-innehåll.

I somras valde även Imax och Google att lägga ned sitt kameraprojekt inom VR. En källa till Variety sade då att det var Google som drog sig ur på grund av ett ökat fokus mot augmented reality, AR.

StarVR, det bolag som ägs gemensamt av svenska spelutvecklaren Starbreeze och Acer, har levererat teknik till Imax VR-center. Initialt var det tänkt att ett samriskbolag skulle skapas med Imax för ett helhetskoncept men i stället landade det sommaren 2017 i ett licensavtal för innehåll till centren.

Läs mer