Sök

Efter kollapsen – Starbreeze letar partners för att finansiera verksamheten

Starbreeze

Foto: Press

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Aktien rusar på beskedet.

Spelbolaget Starbreeze befinner sig i rekonstruktion, har haft razzia mot huvudkontoret och sett över en miljard i börsvärde gå upp i rök. 

Nu meddelar bolaget att man beslutat att fokusera på koncernens kärnverksamhet, alltså spelutveckling och förlagsverksamhet. Beslutet medför att operationella och finansiella resurser koncentreras till dessa områden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

För den del som inte utgör kärnverksamhet kommer bolaget omgående inleda ett arbete för att hitta samarbete med externa parter för att säkerställa att dessa verksamheter utvecklas på ett positivt sätt, meddelas det.

Aktien rusade på beskedet gick upp med närmare 60 procent.  

Närmare information om verksamhetsförändringarna kommer att lämnas innan årsskiftet. Starbreeze bedömer att ändringarna ska ha genomförts till halvårsskiftet 2019.

Mikael Nermark är tillförordnad vd på Starbreeze. 

"Vi fokuserar nu bolaget mot en portfölj bestående av en mix av egenutvecklade spel och förlagstitlar. Vi är ödmjuka inför uppgiften, men ambitionen om att bygga ett kvalitativt bolag inom underhållningsindustrin kvarstår, och den portfölj vi har utgör en bra plattform för de högklassiga team vi har", säger Mikael Nermark.

Bolaget kommer att inleda arbetet med att hitta finansiella partners för att finansiera hela eller delar av bolagets framtida verksamhet.

Läs mer