Sök

Oscar Properties varslar anställda i sparprogram

Oscar Properties

Oscar Properties. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Tuffa tider för Oscar Properties. Nu genomför bostadsutvecklaren ett besparingsprogram som innebär att åtta tjänster försvinner.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties ska genomföra ett besparingsprogram som innebär ett varsel på åtta tjänster men även andra besparingar. Målet är att minska kostnaderna med 30 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

"Det är ingen hemlighet att bostadsmarknaden, framförallt i vår hemmamarknad Stockholm, ser väldigt annorlunda ut idag än för ett år sedan. Vi har lanserat flera nya vägar framåt samtidigt som vi håller fast vid vår kärnaffär men vill gentemot alla våra målgrupper, inte minst våra aktieägare, också säkerställa att vi driver vår löpande verksamhet så kostnadseffektivt som möjligt", säger vd Oscar Engelbert i en kommentar.

Det anges att det kommer att uppstå kostnader för omställningen under 2018, men det specificeras inte mer än så.

Oscar Properties, som är känt för sina premiumbostäder, har kämpat för att ställa om affärsmodellen. Tidigare har bolaget meddelat att man tänker satsa på billigare bostadsrätter, en e-handel med lägenheter har lanserats samt en digital satsning som ska sticka ut bland konkurrenterna. 

Läs mer