"Startupmamman" Jessica Stark ska hjälpa MatchingID att hitta talangerna

SUP46 Matching ID
"Startupmamman" Jessica Stark ska hjälpa MatchingID att hitta talangerna

Sanna Waxin, Jessica Stark, Linda Waxin och Elin Hammarberg.

Towe Boström

Reporter

Jessica Stark går in som talangchef och ägare i MatchingID.
"Det är hög tid att revolutionera rekryteringsmarknaden", säger hon.

Det är många som känner igen Jessica Stark inom startupvärlden. Som vd och medgrundare av startup-hubben Sup46 befann hon sig sig ofta i händelsernas centrum.

I början av förra året valde hon att kliva av Sup46 för att satsa på andra uppdrag, men är fortsatt ägare och aktiv i styrelsen. 

Nu står det klart att hon går in som ägare i MatchingID, som kopplar ihop talanger och företag. Rekryteringsbolaget har byggt en lösning som effektiviserar och anonymiserar den sökande för att göra processen fri från eventuella fördomar.

Jessica Stark säger att hon är enormt taggad på sin nya roll där hon även tar en operativ position som talangchef. 

”MatchingID har potential att bli en global succé som bidrar till ett enormt värde både för talanger och företag”, säger Jessica Stark.

Det här innebär att  hon lämnar sin roll som vd för Styrelseakademienoch börjar arbeta hos MatchingID i början av nästa år. 

Varför lämnar du Styrelseakademien?

”Det är för att jag helt enkelt inte kan tacka nej till den här möjligheten och utmaningen”. 

Bakom MatchingID står systrarna Linda och Sanna Waxin. I höstas fick de sällskap av den nya medgrundaren Elin Hammarberg, även hon med bakgrund från SUP46, där hon var kommunikationsansvarig.

Jessica Stark understryker att det är hög tid att att revolutionera rekryteringsmarknaden och bana väg för ökad mångfald. 

”Därför måste man också ha en teknisk lösning där man i sourcingdelen av processen kopplar bort människor och förutfattade meningar för att låta maskinen göra jobbet”. 

Hon drar paralleller mellan Sup46 och MatchingID, två bolag som båda fokuserar på människor. 

”Affärsidéer i all ära men det är människorna som ska leverera och där man ska hitta den vassaste kompetensen", säger Jessica Stark. 

Läs fler artiklar
LÄS MER