Sök

Spotify bryter kontrakt i San Francisco – anställda rädda för våld

Spotify

Daniel Ek, grundare och vd, Spotify

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Spotify har brutit kontraktet för sitt kontor i San Francisco i förtid, då företagets anställda inte känt sig trygga i området.


Det rapporterar San Francisco Chronicle.

Huvudkontoret låg på Market street i ett distrikt som kallas Mid-Market och angränsar till Tenderloin, ett område i San Francisco som mest förknippas med droger, våldsbrott och hemlöshet. När Spotify valde att flytta in 2013 hälsades beslutet av staden som ett bevis för en revitalisering av det problemtyngda området.

Men i förra månaden valde Spotify att bryta hyreskontraktet i förtid och flytta ut, trots att bolaget därmed går miste om en särskild skattefördel som tillfaller företag som etablerar sig i området. Orsaken var att vissa Spotifyanställda har känt sig otrygga, enligt källor inom bolaget. Bland annat ska en kvinnlig anställd ha blivit slagen i ansiktet av en hemlös kvinna i närheten av kontoret.

En källa i fastighetsbranschen bekräftar för SF Chronicle att Spotifys personal varit orolig över säkerheten och att incidenter inträffat som "verkligen skrämt upp folk". Enligt källan har personal som flyttat över från Sverige inte varit förberedda på den hemlöshetskris som existerar i San Francisco.

Spotifys nya San Francisco-kontor ligger i Merchants Exchange Building i stadens finansdistrikt, knappt 1,5 kilometer nordost om det gamla kontoret.

Läs mer