Sök

Uppgifter: Lime har gjort stora förluster i år

Lime

Lime elsparkcykel Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Lime har gått back med 54 miljoner kronor per månad.

Elsparkcykelföretaget Lime håller på att rada upp månatliga förluster vilka snabbt sätter sprätt på kapitalet, skriver The Information med hänvisning till källor.

Redan under våren ska investerare ha förbryllats över att de flesta av 70 miljoner dollar man gett till företaget försvunnit.

Lime har försökt att ställa om från att vara en cykeltjänst till en med fokus på elscooters. Detta har krävt stora inköp av elscootrar och som följd har företaget gått back sex miljoner dollar per månad.

Den förlusttrenden höll i sig i under första halvåret och fick Lime att ta in nya hundratals miljoner dollar från riskkapitalister. Men utvecklingen har fortsatt att vara sur och i oktober blev förlusten på hela 23 miljoner dollar.

Limes röda siffror ska denna gång komma från att man expanderar till fler städer i samband med att man försöker få överhanden mot rivalen Bird. Framöver väntas dock Lime slå ned något på takten och enligt källor är förlusten väntad att uppgå till elva miljoner dollar i januari.

Sedan några veckor tillbaka finns Limes sparkcyklar i Stockholm. I morse kunde vi berätta att Lime expanderar till Malmö. 

Läs mer