Två Starbreeze-ledamöter vill lämna med omedelbar verkan

Två Starbreeze-ledamöter vill lämna med omedelbar verkan

Ulrika Hagdahl och Åsa Wirén vill lämna Starbreezes styrelse. Foto: Press.

Erik Wisterberg

Reporter

Ulrika Hagdahl och Åsa Wirén har begärt eget utträde från styrelsen i spelbolaget Starbreeze.

Dramatiken i krisande Starbreeze fortsätter. Mitt under processen där datorspelsbolaget är inne i en rekonstruktion för att rädda företaget väljer nu två styrelseledamöter att hoppa av.

"Styrelsen har blivit informerad av Ulrika Hagdahl och Åsa Wirén att de begärt eget utträde ur styrelsen med omedelbar verkan. Konsekvensen av deras utträde är att bolaget inte har en beslutsför styrelse till dess bolagsstämman valt nya ledamöter", skriver Starbreeze i ett pressmeddelande.

Ulrika Hagdahl klev in i styrelsen i april 2017, och är främst känd som grundare av it-bolaget Orc Software. Åsa Wirén är tidigare finanschef på Skistar och har en bakgrund som partner hos revisionsbyrån KPMG. Hon klev in i bolagets styrelse så sent som i april 2018, samtidigt som Kristofer Arwin.

Även den senare har lämnat styrelsen i samband med krisen. 

Razzia och rekonstruktion

Det var den tredje december som Starbreeze ansökte om företagsrekonstruktion. Samtidigt hoppade vd:n Bo Andersson Klint av sitt uppdrag.

"Styrelsen och Bo Andersson har kommit överens om detta gemensamt. Vi är överens om att bolaget behöver en annan typ av ledarskap i denna fas", uppgav Starbreezes IR-chef Ann Charlotte Svensson då för Breakit.

Här kan du läsa om bakgrunden till krisen – och här går vi igenom nyckelspelarna som har makten att avgöra bolagets framtid.

I förra veckan genomförde Ekobrottsmyndigheten en razzia hos Starbreeze. Misstankar om grovt insiderbrott låg bakom myndighetens räd.

Läs fler artiklar
LÄS MER