Sök

Ekobrottsmyndigheten har slagit till mot Starbreeze huvudkontor

Ekobrottsmyndigheten gjorde på onsdagen ett tillslag hos Starbreeze. Foto: TT och press.

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Misstanke om grovt insiderbrott ligger bakom myndighetens räd.

Ekobrottsmyndigheten har på onsdagen genomfört en razzia mot spelutvecklingsbolaget Starbreeze huvudkontor i Stockholm. Orsaken är misstankar om grovt insiderbrott, skriver Dagens industri. 

Civilklädda poliser gick på onsdagsmorgonen in i Starbreeze lokaler på Regeringsgatan, och ett par timmar senare lämnade de med ett antal beslagtagna föremål, däribland en dator, skriver Di.se.

Samtidigt kom det in handlingar till Stockholms tingsrätt där det framgår att en person vars identitet är belagd med sekretess är misstänkt för insiderbrott och därför har fått en offentlig försvarare.

"Finansmarknadskammaren har i dag genomfört flera husrannsakningar gällande misstankar om grovt insiderbrott med kopplingar till spelbolaget Starbreeze. En av husrannsakningarna har genomförts på Starbreeze kontor i centrala Stockholm. En person är frihetsberövad", uppger Niklas Ahlgren, presstalesperson på EBM, för Di.

Förundersökningsledare är chefsåklagare Thomas Langrot.

"Det pågår en förundersökning med anledning av de artiklar som har figurerar i massmedia", säger han.

I mitten av november sålde avgående finanschef Sebastian Ahlskog hela sitt innehav i Starbreeze för totalt 3,3 miljoner kronor. Vid ungefär samma tidpunkt sålde avgående vd Bo Andersson Klint aktier för totalt 18,6 miljoner kronor. Affärerna gjordes på aktiekurser runt 4-6 kronor.

Sedan dess har Starbreeze vinstvarnat för 2019, initierat kostnadsbesparingar, bytt vd samt ansökt, och beviljats, företagsrekonstruktion med anledning av likviditetsbrist. Dessa händelser har fått aktiekursen att falla 75-80 procent jämfört med de kurser som cheferna sålde på, skriver Di.se.

Läs mer