Uppgifter: Datajätten IBM köper Weather companys digitala del

Uppgifter: Datajätten IBM köper Weather companys digitala del

Foto: Paul Sakuma/TT och Hatem Moussa/TT.

Sara Lindmark

Reporter

IBM är nära att lägga vantarna på ett stort väderföretag. Enligt källor till Wallstreet Journal är prislappen satt till 2 miljarder dollar, motsvarande 17 miljarder kronor.

IBM planerar att köpa the Weather Companys digitala verksamhet. Den traditionella tv-verksamheten ingår inte i affären, utan det handlar om digitala tjänster som webbsidan, appen, infrastruktur och data. Affären väntas kosta 17 miljarder kronor, enligt Wallstreet Journal.

IBM ska främst vara intresserat av Weather Co:s väderinstitut WSI. Den här avdelningen rymmer teknologi och väderdata som bolaget samlar in, hanterar och ger ut till allt från flygbolag till försäkringsbolag.

Mest känt är Weather Co för Weather Channel och meteorologen Jim Cantore som guidar tittarna genom orkaner och snöstormar. Appen är en av de mest nedladdade på Iphone och Ipad.

Weather Co och IBM slöt ett partnerskap tidigare i år då bolaget flyttade sina tjänster till IBM:s molntjänst. Planen med det var att kunderna ska kunna kombinera IBM:s analysverktyg med väderprognoser för att snabbt anpassa sina verksamheter.

Flera techbolag inklusive Google ska ha varit intresserade av att köpa Weather Co. 

Läs fler artiklar
LÄS MER