Alibaba på väg att investera i mystiska AR-bolaget Magic Leap

Magic LeapAugumented Reality

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Ingen verkar veta exakt vad Magic Leap gör - men alla är överens om att det är något väldigt häftigt. Nu är e-handelsjätten Alibaba på väg in som investerare.

Det rapporterar techsajten Recode, som brukar ha rätt.

Enligt de ledtrådar vi har fått hittills om Magic Leap sysslar bolaget med någon form av mjukvara för förstärkt verklighet (augmented reality) till underhållningsindustrin. Bolaget verkar vilja ge oss upplevelser av typen "gul ubåt svävar fritt i luften i centrala Stockholm" (se bilden ovan). För att ta del av den sortens upplevelser krävs sannolikt en hårdvara av samma typ som Google Glass.

Oavsett vad produkten egentligen är så står det klart att den har lockat till sig blytunga investerare.

Förra året deltog Google, inte Google Ventures utan "vanliga" Google, i en investeringsrunda där Magic Leap tog in 4,6 miljarder kronor i riskkapital.

Nu rapporterar alltså Recode att AR-bolaget är på väg att ta in ytterligare en stor runda, den här gången på mer "blygsamma" 1,7 miljarder kronor. Huvudinvesterare sägs vara den kinesiska e-handelsgiganten Alibaba.

Sedan tidigare finns bland andra riskkapitalbolaget Andreessen Horowitz och chipbyggaren Qualcomm med i ägarlistan.

Som sagt, även om vi inte vet vad Magic Leap är får vi vara överens om att en rad storfräsare tycker att bolaget har något väldigt intressant på gång.

Läs mer