Svenskarna väntas handla för 6,5 miljarder kronor under Black Friday

Postnord e-handel Black Friday
Svenskarna väntas handla för 6,5 miljarder kronor under Black Friday

Finwire / Breakit

Men tillväxttakten kommer att minska enligt Postnords undersökning.

Svenskarna väntas i år handla varor för cirka 6,5 miljarder kronor under Black Friday, enligt Postnord som låtit Kantar Sifo göra en undersökning.

Jämfört med Black Friday från 2017 motsvarar den nya prognosen en ökning med 22 procent.

”Jag tror garanterat att vi kommer att spränga 6 miljardersvallen för ett enskilt dygn i år. Tillväxttakten däremot kommer troligen inte bli lika hög som i fjol, vilket delvis beror på de redan höga volymerna. Black Friday har också spridit ut sig och innebär numera kampanjer hela veckan”, säger Carin Blom, detaljhandelsanalytiker på Postnord.

I konsumentundersökningen uppgav 22 procent att de ännu inte hade bestämt sig för om de ska handla under Black Friday. PostNord uppger att detta betyder att den totala andelen e-handlande konsumenter sannolikt blir betydligt större.

Även på Postnord räknar man med betydligt högre aktivitet. Paketvolymen uppskattas överstiga 900.000 paket vilket innebär en ökning på cirka 25 procent mot i fjol. För att klara av trycket har man bland annat öppnat två paketterminaler till och tagit in cirka 3.000 extra medarbetare.

Läs mer

Branschorganisationen Svensk Digital Handel riktar kritik mot Postnord

Amazons Sverigechef om jättens satsning: “Vi anpassar oss efter vad svenskarna vill ha”

Instabox får tung konkurrens – giganten Postnord satsar på paketboxar

Läs fler artiklar
LÄS MER