Klarna lanserar nya betalmöjligheter

Klarna e-handel Influencer
Klarna lanserar nya betalmöjligheter

David Fock, produktchef på Klarna. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Klarna vill göra det betydligt enklare för handlare att finnas där kunderna finns.

När Klarna bjöd in till sitt kontor på Sveavägen på tisdagsförmiddagen var en av nyheterna som presenterades något av en flört mot den växande influencer-industrin. Det kan också ses som ett sätt att hänga med i utvecklingen, där betalningarna förflyttas allt längre fram i köpprocessen.

Utöver att handlarna ska kunna använda sig av Klarna i slutet av checkout-processen lanserar man en köpknapp som ska kunna användas där kunden hittar produkten. Något som dels ska möjliggöra snabba köp direkt på produktsidan, dels från exempelvis bloggar eller sidor som inte tillhör handlaren.

“När det gäller Instant shopping ser vi en tydlig trend att köpen rör sig uppströms. Köpen sker tidigare, Instagram är en gigantisk kanal för shopping och ju närmare klicket från Instagram du kan genomföra köpet, ju högre konvertering kommer handlaren att få”, säger Klarnas produktchef David Fock.

En funktion som skulle kunna visa sig användbar för att ytterligare förenkla samarbeten mellan influencers och handlare.

“Den här knappen tar helt enkelt all funktionalitet vi har i vår checkout och flyttar ut den i andra kontexter. Vi ser att det har en otrolig potential för både handlare vi har i dag men också för exempelvis influencers som får ett verktyg här för att faktiskt sälja saker”, säger David Fock.

Utöver den nya funktionen börjar Klarnas egna app att utvecklas mot att blir en hubb för både betalningar och för att överblicka den personliga ekonomin.

Genom att koppla samman appen med konton från vanliga banker samlar de in transaktionsdata och visar upp vilka köp som har gjorts i appen och kostnader som är återkommande.

Bolaget lanserar också en egen webbläsare som ska göra det möjligt handla direkt från appen. Där ska det också vara möjligt att handla genom Klarna i butiker som inte använder deras betallösning. Det möjliggörs genom att ett tillfälligt bankkort skapas för en betalning på den summan ska betalas till butiken.

Läs fler artiklar
LÄS MER