Efter Businesspodden – nu ska de pumpa in 100 miljoner i svenska startups

Businesspodden

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Businesspoddens ena halva, Josef Fallesen, blir investeringsansvarig när den tyska miljardbolagsgrundaren Christian Gaiser tar sikte mot Sverige.

I september gick Businesspodden i graven efter fyra år. Under de åren intervjuade grundarna Josef Fallesen och Mikael Arndt 150 entreprenörer, allt från Lena Apler till Sven Hagströmer, och bedömde hundratals pitchar.

Nu blir poddens ena halva, Josef Fallesen, partner i den tyska entreprenören Christian Gaisers investeringsbolag.

Gaiser har grundat reklamappen Bonial.com, som värderas till över en miljard, men har lämnat det operativa arbetet i bolaget för att satsa på nya investeringar på heltid. Hittills har han gått in i en rad olika startups runtom i Europa.

Nu riktar han in sig mot Sverige.

“Jag ser otroligt mycket fram emot den här satsningen. Jag älskar verkligen Sverige. Det är världens mest innovativa land med en fantastisk startup-scen. Jag tror att vi kan hjälpa till att öppna många dörrar för svenska startups mot Europa”, säger Christian Gaiser i ett pressmeddelande.

Josef Fallesen blir ansvarig för investeringarna i svenska startups.

“Det här känns verkligen som ett naturlig nästa steg för min del efter att ha bedömt hundratals startups genom åren”, säger Fallesen.

Planen är att investera i ett fåtal tidiga bolag och aktivt hjälpa dem att växa snabbt i Europa. Totalt siktar man på att pumpa in 100 miljoner kronor i svenska startups. 

Läs mer