Här är Toca Boca-grundaren Björn Jefferys nya storsatsning

Här är Toca Boca-grundaren Björn Jefferys nya storsatsning

Björn Jeffery. Foto: Katie Emslie/Unsplash, Bonnier Ventures/Enjo.

Towe Boström

Reporter

Toca Boca-grundaren Björn Jeffery avslöjar sitt nya projekt.

Björn Jeffery grundade barnappen Toca Boca när han jobbade för mediejätten Bonnier. Toca Bocas spel blev en framgångssaga och bolaget gjorde succé på den amerikanska marknaden. 

Våren 2016 såldes Toca Boca till den kanadensiska leksaksjätten Spin Master i en affär som spekulerats varit värd flera hundra miljoner kronor. 

Hjärnorna bakom succén, de Bonnieranställda kollegorna Björn Jeffery och Emil Ovemar, fick dock inte en krona på affären.

Björn Jeffery stannade kvar som vd i Toca Boca men meddelade våren 2017 att han valde att hoppa av Toca Boca på grund av utmattning.

”Jag klarar inte att göra jobbet som jag vill”, berättade han då i en intervju med Breakit.

Därefter har det varit relativt tyst.

Tills nu. 

På Twitter i natt avslöjade Björn Jeffery att hans nya projekt är en app som ska ge känslomässigt stöd till föräldrar.

Han har spenderat de senaste månaderna tillsammans med ett team för att ta fram en ny produkt inom mental hälsa – Enjo. 

”Det är för föräldrar, vilket känns rimligt efter att ha spenderat sju år med att arbeta med barn. Vi närmar oss lansering”, skriver Björn Jeffery på Twitter.

Exakt vilken roll han kommer att ta i Enjo, eller vilka som står bakom satsningen är oklart. Enjos hemsida registrerades i slutet av oktober men att det framgår inte vem som står bakom.

Appen marknadsförs med ”föräldraskap är svårt, vi vill hjälpa”. Föräldrar utlovas ett icke dömande bemötande, tillgänglighet dygnet runt och erbjuds signa upp inför lanseringen.

”Som alla föräldrar vet är det ingen brist på råd för er (oavsett om ni vill ha dem eller inte). Stöd är däremot mer sällsynt. Det vill vi hjälpa med”, skriver Björn Jeffery.

Entreprenören flaggade redan vid avhoppet från Toca Boca för att han skulle kunna komma att bygga fler boalg. 

”Jag måste ha ett break, och pusta ut. Sedan vet jag inte, vi får se helt enkelt. Jag har säkert några bolag kvar i mig, antingen egna eller i form av att hjälpa andra”, berättade han då. 

Björn Jeffery är, enligt Linkedin och sin hemsida, baserad i San Fransisco där han driver en konsultbyrå inom digital strategi.

Breakit har sökt Björn Jeffery. 

Läs fler artiklar
LÄS MER