Rocket Internets bud på TinyOwl avvisas

Rocket Internet Foodpanda
Rocket Internets bud på TinyOwl avvisas

Flickr/Morgan

Breakit

Den indiska matbeställningsappen TinyOwl har avfärdat Rocket Internets bud.

Den indiska kartbaserade matbeställningsappen TinyOwl har avfärdat Rocket Internets bud på bolaget, skriver Business Standard.

Enligt en person i bolagets ledning var det på grund av att man inte ville mista kontrollen till det Kinneviks-ägda bolaget Rocket Internet.

"Det finns naturligtvis en hel del synergier mellan TinyOwls och Rockets modeller i Indien för nätmattjänster. Men TinyOwl har dragit in nya medel och, i detta ögonblick, är inte redo för en utförsäljning och förlorad kontroll”, säger personen.  

En talesman för Rocket Internet har avböjt att bekräfta uppgifterna genom att säga att bolaget kommenterar inte sådana rykten.

Rocket Internet uppges dock ha som målsättning att bli störst på den indiska matbeställningsmarknaden. I bolagets indiska portfölj finns bland annat TinyOwls rival Foodpanda.

Även i Europa är Rocket Internet på framfart. Förra veckan meddelade bolaget att de utökat sitt ägande i en annan matbeställartjänst – det Berlin-baserade bolaget Delivery Hero. Bolaget utökade sitt ägande till 39 procent via det nyligen förvärvade take away-bolaget Talabat samt köp av aktier värda 52 miljoner euro från befintliga aktieägare i Delivery Hero.

Rocket Internet deltar även i en finansieringsrunda i Foodpanda som totalt uppgår till 104 miljoner euro. Rocket Internet står för 37 miljoner euro och ökar sitt direkta ägande från under 50 procent till cirka 52 procent.

TinyOwl grundades i mars 2014 av studenterna Harshvardhan Mandad och Gaurav Choudhary på Indian Institute of Technology. Bolaget, som backas upp av amerikanska riskkapitalbolaget Sequoia, har cirka 4.000 restauranger på sin lista i Mumbai, med cirka 2.000 erhållna ordrar per dag. 

Breakit/Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER