Sök

Wework-rivalen Ucommune tar in 200 miljoner dollar

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Ucommune, som är Kinas största uthyrare av kontorsplatser, har stängt en Series-D finansieringsrunda på 200 miljoner dollar.

Det rapporterar Techcrunch.

Rundan leddes av Hongkong-baserade All-Stars Investment med deltagande från kinesiska investmentbanken CEC Capital och andra investerare.

Enligt Ucommune fick man ett företagsvärde på 3 miljarder dollar i samband med rundan. Det är väl över Series-C rundan från i augusti som värderade verksamheten till 1,8 miljarder dollar.

Med pengarna från senaste rundan avser Ucommune att fortsätta sin internationella tillväxt. Bolaget erbjuder idag kontorsutrymmen i 37 städer och några av de utländska marknaderna är Singapore, New York och Taipei. Målet framöver är att finnas i 350 städer på 40 olika marknader.

Enligt tekniksajten skulle den logiska expansionen för Ucommune vara mot Sydostasien. Om det blir så kommer man att stöta ihop med Wework vilka planerar lanseringar i bland annat Vietnam, Thailand och Filippinerna över de kommande månaderna. Wework är Ucommunes främsta rival i Kina.

Läs mer