Voi lanserar i Málaga

Voi Spanien elfordon
Voi lanserar i Málaga

Foto: Press.

Tobias Blixt

Reporter

El-scooterföretaget går in i sin tredje stad i spanien och närmar sig flera andra europeiska länder.

Svenska elscooter-tjänsten Voi fortsätter att expandera. Sedan lanseringen i Stockholm i slutet av augusti har det gått snabbt för utmanaren som tidigt backades av bland andra Vostock New Ventures.

I Sverige finns Voi än så länge bara i Stockholm, men i Spanien har tjänsten redan lanserats i både Madrid, Zaragoza och sedan i dag finns de också i Málaga. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

“Spanjorer såväl som svenskar har varit väldigt entusiastiska till el-scootrar. I Stockholm, Madrid och Zaragoza har vi upplevt hur människor integrerar tjänsten i sitt dagliga liv och hur de verkligen är glada över det samhälle vi skapar. Vi strävar efter att ha en liknande upplevelse i Málaga” säger företagets vd Fredrik Hjelm i pressmeddelandet.

Framöver väntar dessutom en expansion in i Italien, Portugal och Frankrike de kommande månaderna.

"Vi diskuterar för närvarande med flera städer i hela Europa för att gemensamt arbeta med pilotprojekt kring att integrera vår tjänst. Som ett skandinaviskt företag är dialog och respekt i vårt företags DNA. Vi kommer att lyssna på vad staden Málaga har att säga och följa de reglerna”, Säger Fredrik Hjelm.

Vi har tidigare rapporterat om att Voi är på väg att ta in nya investerare. Det är den brittiska riskkapitalfirman Balderton Capital som kommer att agera huvudinvesterare i den nya rundan enligt rapporter från Techrunch.

Enligt källor till sajten skulle värderingen på bolaget landa mellan 315 och 360 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER