Fem banker har sänkt sina riktkurser för Leovegas-aktien

Leovegas
Fem banker har sänkt sina riktkurser för Leovegas-aktien

Foto: Istock

Direkt / Breakit

Investmentbankerna tror på svagare utveckling för mobilcasinot.

STOCKHOLM (Direkt) Brittiska regelefterlevnadskrav har under 2018 lagt sig som en våt filt över den tidigare rosade speloperatören Leo Vegas som fått se sin aktiekurs rasa över 50 procent i år och med 65 procent sedan toppnoteringarna runt månadsskiftet januari/februari.

2018 beskrivs inte överraskande som ett förlorat år av de bevakande analytikerna. Men de har inte gett upp hoppet utan står fast vid sina köprekommendationer. Detta trots att de tvingats sänka sina riktkurser efter onsdagens rejäla rapportbesvikelse med enbart ensiffrig organisk tillväxt samt sämre resultat än väntat. Starten på det fjärde kvartalet bådade heller inget vidare och frågan som aktualiserats är när och om en riktig vändning kan skönjas.

* Carnegie, som sänkt riktkurs till 45 kronor från 65 men upprepar köp, pekar ut just Storbritannien som en våt filt. Leo Vegas stod för en rapport som var ännu svagare än vad banken väntat sig. Fjärde kvartalet beskrivs också som ett förlorat kvartal. Men 2019 har förutsättningar att bli bättre då bolaget förhoppningsvis kan börja återta marknadsandelar tack vare de förbättringsåtgärder som sjösatts.

* Pareto Securities, med sänkt riktkurs till 65 kronor från 75 och med bibehållen köprekommendation, har lagt 2018 bakom sig. 2019 och 2020 ser emellertid bättre ut menar Pareto även om den brittiska vändningen blir successiv under nästa år.

* Kepler Cheuvreux, som sänkt riktkurs till 69 kronor från 89 med köpråd, tror knappast att målen för 2020 kommer nås men tycker att värderingen av bolaget är väldigt attraktiv. Den sjunkande värderingen har även gjort Leo Vegas till ett tänkbart förvärvsobjekt.

* Danske Markets, med ny sänkt riktkurs till 59 kronor med köp, tycker man ska se bortom det kortsiktiga och istället lockas av bolagets kraftiga värderingsrabatt jämfört med andra bolag inom spelbranschen.

* DNB Markets, med sänkt riktkurs till 51 från 70 kronor men med köp, tror också att mobilspelsoperatören åtgärdsprogram till slut kommer att bära frukt och att bolaget bör kunna få ordning på torpet igen till slut.

Läs fler artiklar
LÄS MER