Karolina Roslund blir ny vd på Perfect day

Perfect Day Media
Karolina Roslund blir ny vd på Perfect day

Amanda Schulman och Hannah Widell. Till höger nya vd:n för Perfect Day, Karolina Roslund. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Tidigare förlagschef på Bonnier tidskrifter ska ratta Hannah Widells och Amanda Schulmans mediebolag.

Det har varit ett turbulent år för Hannah Widells och Amanda Schulmans mediebolag Perfect Day. Anställda har vittnat om en tuff företagskultur och det har skett omstruktureringar i systrarnas olika bolag, där Perfect Day och Daisy Grace slagits ihop till en koncern.

Runt årsskiftet lämnade dåvarande vd:n Felicia Lagerwall Perfect Day för att starta ett eget bolag inom samma bransch.  

Nu står det klart att hon ersätts av Karolina Roslund, som tidigare har varit vice vd för undersökningsföretaget Nepa, förlagschef på Bonnier tidskrifter samt rådgivare och styrelseledamot i ett antal startups och andra tillväxtföretag. 

"När vi träffade Karolina klickade det direkt. Hon har en uppsättning egenskaper och erfarenheter som är precis vad vi har letat efter. Vi vill ge den nya koncernen och dess olika delar de bästa förutsättningarna att utvecklas på rätt sätt långsiktigt, och det får vi med den nya organisationen och Karolina på plats", säger Hannah Widell som blir styrelseordförande i koncernen, i ett pressmeddelande.

Att samla medieinnehåll och e-handel inom samma koncern var ett beslut som fattades i början av året. Hannah Widell och Amanda Schulman blir tillsammans kreativa chefer för koncernen.
Karolina Roslund kommenterar sin nya roll så här: 

"Att koppla ihop karaktärsdrivet innehåll med e-handel i samma ekosystem är ett nyskapande tänk som gör detta jobb otroligt spännande. Det är en extra lycka att gå in i en kreativ verksamhet igen. För mig är människorna i organisationen nyckeln och här finns fantastiskt mycket mod och energi. Det är precis den här typen av bolag jag tycker om att jobba i".

Hör mer om Perfect Day i vår stora intervju med grundaren Hannah Widell.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER