Apple tappar fart i Indien – försäljningen på nedgång

Apple iPhone
Apple tappar fart i Indien – försäljningen på nedgång

Foto: TT och Istock.

Finwire / Breakit

Apples försäljning av Iphones i Indien väntas backa med 20 procent under fjärde kvartalet, trots en pågående festivalsäsong i landet.

Siffror från Hongkong-baserade Counterpoint Research visar att försäljningen väntas uppgå till mellan 700.000 och 800.000 enheter. Det går att jämföra med cirka en miljon sålda Iphones under fjärde kvartalet 2017.

Även jämfört med hela föregående år väntas innevarande års försäljning bli lägre. Därmed kommer Apple att uppleva sitt första försäljningstapp i Indien på fyra år.

Apple uttryckte sin besvikelse över försäljningen på vissa tillväxtmarknader i senaste delårsrapporten. Bolagets egna uppskattning är att försäljningen i Indien blir oförändrad i fjärde kvartalet.

Apple har under längre tid haft svårigheter att verkligen lämna avtryck i Indien. Detta beror på att mobilerna är för dyra, särskilt under den senaste tiden när handelstullar slår på priserna och rupien är rekordsvag. Dessutom är Android-basen stor vilket gör att utrymmet att vinna över andra kunder är liten, enligt Counterpoint Research.

Läs fler artiklar
LÄS MER