Elon Musk sågar elscooter-trenden: "Saknar värdighet"

Tesla Bird Elbilar
Elon Musk sågar elscooter-trenden: "Saknar värdighet"

Foto: TT

Tobias Blixt

Reporter

Inget för Tesla-grundaren.

Att elbilsbolaget Tesla lyckas är viktigt för hela världens framtid, för allt liv på jorden. Det menar bolagets världskände grundare Elon Musk i podcasten Recode Decode.

Men bara för att Elon Musk gillar sina egna bilar så innebär det inte att alla eldrivna transportmedel är lika uppskattade av Tesla-grundaren.

När Recodes reporter Kara Swisher undrar om Elon Musk kan tänka sig att börja tillverka elscooterar – en produkt som idag syns överallt på gatorna i många av världens storstäder – förklarar Musk att han verkligen ogillar elscooter-trenden.

De “saknar värdighet”, enligt Elon Musk.

Själv hävdar Kara Swisher att hon brukar åka på elscootrar och att hon minsann ser fantastisk ut när hon gör det. Något som inte gick hem hos Elon Musk som berättade att det bara var en “illusion”.

Så vilka andra transportmedel kan Elon Musk tänka sig att tillverka?

“Elcyklar. Jag tror att vi kanske gör en elcykel”, säger han innan intervjun avslutas.

Det innebär alltså att Lime, Bird, Voi och alla andra aktörer som kämpar om utrymmet på gatorna åtminstone har en stor aktör mindre att oroa sig för.

Här i Stockholm är det än så länge bara Vois elscootrar som finns tillgängliga. Men konkurrenterna är på väg där polska Blinkee City redan testar sina eldrivna mopeder i Stockholm, samtidigt som Lime söker “juicers”.

Läs fler artiklar
LÄS MER