Sophia Bendz blir partner på Zennströms riskkapitalbolag

Atomico
Sophia Bendz blir partner på Zennströms riskkapitalbolag

Sophia Bendz. Foto: press

Johanna Ekström

Reporter

Blir ansvarig för Norden.

Sophia Bendz var en av de först anställda på Spotify, där hon bland annat ansvarade för varumärke och marknadsföring.

Sedan hon slutade 2014 har hon gjort en rad ängelinvesteringar, hon har också ingått i vad som kallas för “det värdeskapande teamet” på Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico.

Nu kliver Bendz in som partner i bolaget, skriver Di Digital. Hon blir ansvarig för London-baserade Atomicos techinvesteringar i Norden.

”Efter Spotify ville jag testa min kunskap i andra sammanhang och det var kul att ha ett spritt portföljupplägg. Men nu känns det väldigt bra att fokusera helt på Atomico. Niklas är en otroligt inspirerande chef som alltid tänker större än resten av gänget och på så sätt är han lik Daniel Ek i sitt driv. Det gör att det blir väldigt spännande”, säger Sophia Bendz till Di Digital.

När hon nu blir partner kommer Atomicos investeringsteam bli helt jämställt.  

”Det finns många fler grymma kvinnor än vad man tror så det är bara att bestämma sig. Bland annat är alltid hälften av våra kandidater i våra rekryteringsprocesser kvinnor. Vår mångfaldspolicy sipprar även ner till våra portföljbolag där vi sätter krav på att de ska ha en plan för hur de aktivt arbetar för större mångfald”, säger Sophia Bendz.

Atomico grundades 2006 och har bland annat investerat i Klarna och Truecaller.

Läs fler artiklar
LÄS MER