Sök

Elon Musks löfte: Teslabilarna kommer så snart du kallar på dem

Tesla

Elon Musk. Foto: TT

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Snart kommer din Tesla när du kallar på den.

Teslas grundare Elon Musk är en minst sagt flitig twittrare. Under gårdagen delade han med sig av uppdateringar rörande den avancerade auto-parkeringsversionen Summon.

Enligt Elon Musk väntas funktionen, som bland annat innebär att bilägare kan kontrollera sin bil på distans, vara uppgraderad och klar inom sex veckor. 

”Bilen kommer att köra till din telefons plats och följa dig som ett husdjur om du håller in ”summon-knappen” på Tesla-appen”, twittrar Musk.

I en uppföljande tweet fortsätter entreprenören förklara sina planer. Här målar han upp bilden av Teslas som styrs av mobiler likt radiobilar. 

”Nästa år ska en Tesla kunna köra runt en parkeringsplats för att hitta en ledig plats, se om den är ledig och parkera”. 

För runt två år sedan började Tesla att producera mer avancerade lösningar i form av sensorer och kameror för autonom körning.

I oktober redovisade Tesla överraskande vinst.  Kort därefter kom uppgifterna om att FBI granskar Elon Musk.   Tidigare i veckan uttryckte även investerare önskemål om att hålla grundaren mer ansvarig för sina handlingar. 

Läs mer