Amazon och Facebook bland techjättarna bakom kritiskt brev till Donald Trump

Facebook Apple USA
Amazon och Facebook bland techjättarna bakom kritiskt brev till Donald Trump

Foto: AP Photo/Carolyn Kaster/TT

Tobias Blixt

Reporter

Ställer sig bakom ett upprop för att skydda transpersoners rättigheter i landet.

Över 50 stora techföretag har idag skrivit under ett gemensamt brev adresserat till president Donald Trumps administration.

Syftet med brevet är att skydda transpersoners rättigheter. Initiativet har väckts efter rapporter om en lagändring som skulle göra det omöjligt för personer att ändra sin könstillhörighet. Det rapporterar CNBC.

Enligt dokument från det amerikanska hälsodepartementet, som New York Times fått tag i, skulle förslaget resultera i att kön bestäms helt och hållet utifrån könsorgan vid födseln – utan möjlighet till korrigering.

Amazon, Facebook, Apple och Google är några av de många techbolag som har skrivit under brevet som går att läsa i sin helhet här.

“Vi motsätter oss alla administrativa och lagstiftande försök att radera skyddet för transpersoner genom omprövning av befintliga lagar och förordningar. Vi motsätter oss också principer eller regler som bryter mot integritetsrättigheterna för dem som identifierar som transgender, icke-binära eller intersexuella”, står det bland annat i brevet.

Företagen som har skrivit under listan omsätter mer än 2,4 biljoner dollar årligen och har runt 4,8 miljoner anställda enligt CNBC.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER