Sök

Eniro minskar omsättningen och förlusten i det tredje kvartalet 2018

Eniro

Eniro Örjan Frid

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Utsikterna för en vändning är bra", säger bolagets vd Örjan Frid.

Omsättningen uppgick till 356 miljoner kronor (388), en minskning med 8 procent mot föregående år. Exklusive Print, som avvecklades under 2017, minskade de totala rörelseintäkterna med 7 procent.

Rörelseresultatet blev 21 miljoner kronor (19), med en rörelsemarginal på 5,9 procent (4,9).

Resultatet efter skatt landade i sin tur på minus 21 miljoner kronor, att jämföra med minus 32 miljoner kronor motsvarande period förra året.

Vid utgången av kvartalet har cirka 85 procent av kunderna i Sverige, Norge och Danmark övergått till den nya affärsmodellen med ett bredare erbjudande baserat på abonnemangsavtal, skriver bolaget.

"Vi är inte där än men med utplaningen vi ser av kundbas siffrorna ser vi fram emot den tidpunkt då vi kan annonsera tillväxt. De närmste kvartalen kommer att vara mycket intensiva och spännande, särskilt mot bakgrund att vi nu har finansiell kapacitet att vara mer offensiva än vi hittills varit", skriver vd Örjan Frid i rapporten.

Ebitda-resultat blev 60 miljoner kronor (62), med en ebitda-marginal på 16,9 procent (16,0). Justerat ebitda-resultat var 62 miljoner kronor (80).


Resultat per aktie hamnade på -0,33 kronor (-5,08).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 9 miljoner kronor (-5).

Läs mer