Sebastian Siemiatkowski om pengarna, terapin och utbrotten: "Jag är ingen Joakim von Anka"

Klarna Ledarskap Breakit Daily
Sebastian Siemiatkowski om pengarna, terapin och utbrotten: "Jag är ingen Joakim von Anka"

Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd för Klarna. Foto: Sara Lindmark.

Erik Wisterberg

Reporter

Breakit Daily möter Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski

När Sebastian Siemiatkowski var liten såg han föräldrarnas bråk om pengar som en orsak till att deras äktenskap havererade. Ibland gapade kylen tom, och familjen levde på pannkakor ur frysen.

När Sebastian många år senare kom in på Handelshögskolan hade han ett tydligt mål: Att bli rik.  

Men istället för att snegla mot finanssektorn, eller de heta konsultbolagen, satsade han på att bli sin egen lyckas smed som entreprenör.

I dag räknas hans Klarna som ett av de mest framgångsrika svenska techbolagen, och värderas till nära 20 miljarder kronor.

Vad ska Sebastian, som idag är miljardär, göra med alla sina pengar? Hur är han egentligen som chef? Och vad har alla timmar hos psykologen egentligen lärt honom?

Breakits reporter Erik Wisterberg möter Klarna-grundaren i en öppenhjärtig poddintervju, där Sebastian avslöjar att han under det senaste året frekvent har uppvaktats av människor som vill köpa upp hela företaget.

Dessutom berättar Sebastian Siemiatkowski bland annat om planerna på att skriva en bok, hur han ställer sig till att bli börs-vd och vad som som gör honom riktigt arg.

"Det är framförallt när jag upplever att folk skiter i saker, när folk inte bryr sig. Det har jag väldigt svårt för", säger Sebastian Siemiatkowski.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER