Qliro backar över 40 miljoner kronor - svag krona ökar förlusten

Qliro
Qliro backar över 40 miljoner kronor - svag krona ökar förlusten

Paul Fischbein, vd för Qliro-gruppen. Foto: Pressbild.

Sara Lindmark

Reporter

Qliro fortsätter att blöda pengar – förlorade 41 miljoner kronor i tredje kvartalet.

På onsdagsmorgonen levererade E-handelskoncernen Qliro sin kvartalsrapport. Omsättningen var i linje med föregående år och uppgick till 1.116 miljoner kronor.

Förlusten före skatt blev 41,4 miljoner kronor i tredje kvartalet - det ska jämföras med förlusten förra året under samma period som stannade på 6,6 miljoner kronor.
Rörelseresultatet uppgick till -28 miljoner kronor jämfört med minus 1,5 miljoner kronor samma period föregående år.

Qliros koncernchef Paul Fischbein förklarar det svaga resultatet i en kommentar:

"Det tredje kvartalet karaktäriserades av omfattande operationella omställningar och marknadsmässiga utmaningar, såsom negativa valutaeffekter och lägre efterfrågan bland konsumenter i Finland och Norge".

De senaste månaderna har varit turbulenta inom Qliro. I slutet av augusti kunde Breakit avslöja att Gymgrossisten varslar omkring 20 av de 70 anställda på huvudkontoret i Stockholm. Orsaken är att företaget valt att satsa på expansion i Norden istället för hela Europa.

“Det handlar om att anpassa sig efter en ny strategi. Vi har bara doppat tårna i Tyskland och inte investerat med full kraft. Efter ett till två år kände vi att vi backar hem till Norden igen. Då måste vi också anpassa organisationen efter det,” sa Paul Fischbein, när Breakit träffade honom under under Stockholm Techfest.

Så sent som den 30 september meddelade Paul Fischbein att han slutar som koncernchef.

Läs fler artiklar
LÄS MER