Instabridge rekryterar Yelps Norden-chef Paula Dahlström

InstabridgeWi-fi

Till höger: Paula Dahlström och Instabridges medgrundare Niklas Agevik.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Hon får rollen som expansionschef på wifi-startupen - och börjar med att rikta blicken mot Brasilien.

Efter tre och ett halvt år på recensionsappen Yelp byter Paula Dahlström spår. På onsdagen börjar hon som expansionschef på Instabridge, bolaget som via sin app kopplar ihop olika öppna wifi-nätverk.

Det första hon tänker göra är att öka expansionstakten i Brasilien.

“Det är redan en av våra största marknader. Vi kommer inledningsvis att fokusera på att bygga upp ett team av anställda som ska kommunicera med användarna och analysera hur tjänsten används”, säger hon.

Instabridge tog tidigare i år in 26 miljoner kronor i riskkapital från bland andra brittiska Balderton och svenska Moor.

Paula Dahlström säger att Instabridges vision om att ge alla människor gratis wifi var viktig när hon valde jobb.

“Det är extremt viktigt för mig att jobba på ett bolag som delar mina värderingar. Det jag arbetar med måste gagna andra människor. Jag ser Instabridge som ett riktigt framtidsbolag som hjälper andra människor”, säger hon.

Instabridges medgrundare Niklas Agevik är väldigt nöjd med rekryteringen. Han säger att Paula Dahlströms erfarenhet från Yelp kommer väl till pass, eftersom det finns likheter med Instabridge.

"Att få in hennes talang, energi och erfarenhet i teamet kommer göra att vi kan växa ännu snabbare" säger Niklas Agevik.

Yelp och Instabridge påminner om varandra så till vida att båda bygger på så kallad crowdsourcing. I Instabridges fall handlar det om att engagerade användare delar med sig av fler wifi-nätverk och på så vis bidrar till att förändra produkten. I Yelps fall är det recensioner av lokala företag, exempelvis restauranger, som användarna delar med sig av.

Läs mer