Sök

Smart eye ökar omsättningen: "Högsta möjliga tryck"

Smart Eye

Martin Krantz, vd och grundare av Smarteye. Foto: Press.

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Göteborgsstartupens ögonstyrningsteknik väntar vidare kraftig tillväxt.

First North-listade eyetrackingbolaget Smart eyes nettoomsättning ökade med 18 procent till 15,3 miljoner kronor i det tredje kvartalet.

Det framgår bolagets rapport som släpptes torsdag morgon.

Smart eye har utvecklat en teknik som ska kunna se om en bilförare faktiskt fokuserar på vägen eller om hen slumrar till eller koncentrerar sig på något annat. Det senaste året har bolaget vunnit en lång rad så kallade "design wins" – det vill säga avtal om att leverera tjänsten till olika bilföretag.

Rörelseresultatet blev -9,8 miljoner kronor – jämfört med -8,1 miljoner föregående år. Enligt bolaget är det enligt plan och beror på fortsatta investeringar i framförallt personal för att möta den ökande aktivitetsnivån inom affärsområdet Applied Solutions.

Omsättningen för Applied Solutions landade på 6,2 miljoner kronor, en ökning med 7 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

"För Applied Solutions kvarstår situationen att det är högsta möjliga tryck från i princip samtliga riktigt stora biltillverkare", kommenterar vd Martin Krantz.

Intäkterna för Research instruments landade på 9 miljoner kronor vilket var en ökning om 27 procent jämfört med det tredje kvartalet 2017.

Bolaget har sedan tidigare gått ut med att de avtal man har med olika biltillverkare beräknas vara värda upp mot en halv miljard kronor.

Läs mer