Sök

Icas resultat i linje med förväntningarna

Ica

Per Strömberg, vd för Ica-gruppen. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Dagligvarujätten släpper siffrorna för tredje kvartalet.

Detaljhandelsbolaget ICA redovisar en omsättning i linje med förväntat under tredje kvartalet. Resultatet var positivt och bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

Omsättningen uppgick till 28 846 miljoner kronor (27 164), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 28 441.

Vid periodens slut var 256 Ica-butiker aktiva med e-handel och 605 butiker erbjöd Ica Matkassen. Totalt ökade e-handeln för Ica Sverige med 41 procent i kvartalet. Den totala onlineförsäljningen var 365 miljoner kronor (259). För hela perioden steg onlineförsäljningen till 1 209 miljoner kronor (836) eller med 45 procent. 

"Vi kan vara nöjda med utvecklingen i det tredje kvartalet - bra försäljning, ökande eller stabil resultatnivå i alla verksamheter och med fortsatt hög ökningstakt i e-handeln. Samtidigt är det nödvändigt att bibehålla hög takt i förändringsarbetet så vi kan säkra en fortsatt god utveckling under nästa år och vidare in i 20- talet", skriver vd Per Strömberg i rapporten. 

Tidigare i september investerade Ica-gruppen en halv miljard kronor i den digitala vårdgivaren Min Doktor. Det rör sig om ett rent kapitaltillskott på 335 miljoner kronor. I affären ingår även Ica-ägda Minutklinikerna, som värderas till 225 miljoner kronor.

"Vi investerar nu i Min Doktor och kombinerar deras svenska verksamhet med Minutkliniken i ett gemensamägt bolag där avsikten är att genomföra en kraftig expansion under kommande år. Genom investeringen kombinerar vi vår fysiska närvaro med Min Doktor, vilket vi tror är ett vinnande koncept och där vi kommer att bidra till ökad tillgänglighet i primärvården", skriver bolaget i rapporten.

Rörelseresultatet blev 1 403 miljoner kronor (1 385), väntat rörelseresultat var 1 364. Rörelsemarginalen var 4,9 procent (5,1). Resultatet efter skatt blev 1 082 miljoner kronor (1 100) jämfört med analytikerkonsensus 1 046.

Läs mer