Sök

Volvo Cars investeringsfond satsar på elbilsladdningsföretaget Freewire

Volvo Cars

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Satsar på snabbladdningsteknik för elbilar.

Volvo Cars har förvärvat en andel i elbilsladdningsföretaget Freewire Technologies, med säte i San Francisco. Investeringen har skett via nya investeringsfonden Volvo Cars Tech Fund som lanserades i våras. 

”Även om Volvo Cars elektrifieringsstrategi inte inbegriper direktägande i laddnings- eller servicestationer, förstärker investeringen i Freewire företagets övergripande åtagande att stödja en bred övergång till elektrisk mobilitet tillsammans med andra partner”, skriver Volvo Cars i ett pressmeddelande.


Freewire är specialiserade inom flexibel snabbladdningsteknik för elbilar. Att installera stationer av denna sort kräver mycket kapital och arbete men Freewire eliminerar detta genom att använda sig av lågspänning, vilket gör att operatörerna enkelt kan använda sig av befintliga eluttag.

 Atif Rafiq är digitaliseringschef på Volvo Cars. 

”Freewires snabbladdningsteknik innehåller ett fantastiskt löfte om att förenkla för de kunder som har elektrifierade Volvobilar”, säger Atif Rafiq.

Fonden har tidigare gått in i den amerikanska startupen Luminar som utvecklar avancerad sensorteknik för självkörande fordon.

Läs mer