Gigitals plattform för artistbokningar tar in nytt kapital från tunga näringslivsprofiler

Gigital Musik Bokningsplattform
Gigitals plattform för artistbokningar tar in nytt kapital från tunga näringslivsprofiler

Givar Shabani och Viktoryia Khromchanka. Foto: Press & Unsplash

Tobias Blixt

Reporter

Den digitala bokningstjänsten lanseras på bred front.

Efter sex månader av betatester lanserar nu Gigital sin plattform som ska göra artistbokningar helt digitala. Samtidigt stänger de en finansieringsrunda på 2,4 miljoner kronor.

Bolaget ser sig som en utmanare till traditionella bokningsbolag med målet att skapa smidigare bokningsprocess med så få mellanhänder som möjligt. Pengarna från nyemissionen ska de använda till att etablera sig på den svenska marknaden.

“Vi ser ett enormt intresse både från artister och kunder. Sedan maj har över 500 artister registrerat sig och vi har ett trettiotal återkommande kunder som består av några av Sveriges ledande varumärken och eventarrangörer”, berättar Gigitals grundare Viktoryia Khromchanka i ett pressmeddelande.

“Vi ser fram emot att lansera tjänsten i resten av Sverige och fortsätta utmana traditionella strukturer i branschen.”

Bland deltagarna i finansieringsrundan hittar vi en rad tunga profiler. Några av de som har gått in med pengar är Johan Kristiansson, digital marknadschef på Ericsson med en bakgrund på Live Nation, Petter Nylander tidigare vd för TV3, Unibet och Universum samt Attendos tidigare vd Henrik Borelius.

Gigital grundades i maj 2017 av Givar Shabani, Viktoryia Khromchanka, Andrei Khromchanka och Daniel Gomez.

Läs fler artiklar
LÄS MER