Betsson slår förväntningarna i tredje kvartalet

Betsson slår förväntningarna i tredje kvartalet

Finwire / Breakit

Det fjärde kvartalet har börjat starkt för Betsson.

Spelbettingbolaget Betsson redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Resultatet var positivt och bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

Omsättningen uppgick till 1.426,8 miljoner kronor (1 180,6), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 1.357.

Samtliga regioner visade tillväxt, men Västeuropa och Norden växte starkast.

Det fjärde kvartalet har startat med dagliga intäkter högre än de genomsnittliga dagliga intäkterna för hela det fjärde kvartalet förra året.

Bolagets vd Pontus Lindwall skriver i en kommentar att under det tredje kvartalet har en omfördelning av marknadsföringsinvesteringarna mellan olika marknader, och också i mixen av traditionell marknadsföring och affiliatemarknadsföring, gjort det möjligt att öka intäkterna på ett effektivt sätt.

"Vi förväntar oss att investeringarna i marknadsföring kommer att öka framöver när onlinespellicenser införs i Sverige. Betsson var bland de första att ansöka om svensk onlinespellicens", berättar vd:n.

Lindwall kommenterar även bötfällningen i Nederländerna av dotterbolaget Corona.

"Corona har överklagat böterna. Betsson ser Nederländerna som en långsiktigt viktig marknad och har ambitionen att kanalisera nederländska kunder in i det licensierade systemet när marknaden omregleras", uppger bolagschefen.

# Intäkterna i Kasino uppgick till 1 066 miljoner kronor (871).

# Mobila intäkter var 953,8 miljoner kronor (672,4).

# Intäkterna i Sportboken var 338,9 miljoner kronor (275,1).

Rörelseresultatet blev 340,2 miljoner kronor (216), väntat rörelseresultat var 295. Rörelsemarginalen var 23,8 procent (18,3). Rörelsemarginalen var 22,3 procent i förra kvartalet.

Det förbättrade resultatet är en effekt av skalbarheten i Betssons verksamhet och visar att produktförbättringar och fortsatt fokus på effektivitet ger högre vinst, enligt bolaget.

Resultatet före skatt var 330,7 miljoner kronor (206,3), analytikerkonsensus 285.

Resultatet efter skatt blev 305,1 miljoner kronor (187), analytikerkonsensus 264.

Läs fler artiklar
LÄS MER